Отидете към основна версия

18 873 28

Истинският наследник на истинския джип

  • jeep-
  • wrangler

Деветдесет и пет процента от съвременните всъдеходи по света произхождат от легендарния Willys. Този факт се повтаря толкова често, че вече не прави впечатление никому.

Независимо дали става дума за Land Rover, Toyota Land Cuirser, Nissan Patrol или УАЗ. Общо е и нарицателното название на този тип возила, макар че марката Jeep отдавна е регистрирана и съответно забранена за употреба от други производители.

За истински наследник на машината, която изнася Втората световна война на гърба си, обаче може да претендира само един автомобил. За изминалите 60 години този всъдеход носи различни емблеми, но всъдеходните му качества винаги са отлични.

Произвежда се от половин дузина компании и се сглобява в четирите краища на света, а от края на 1986 година вече се нарича Wrangler. Що се отнася до двигателите, то истината се крие в шестцилиндровия четирилитров мотор.

Именно този двигател превръща ръбатата джипка в хала, ускоряваща до стотака за по-малко от 10 секунди. В зависимост от версията, този двигател, разработен още през 60-те години от AMC, развива мощност между 169 и 193 к.с.

Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 3 гласа.

Свързани новини