Last news in Fakti

21 Декември, 2018 15:12 18 834 28

Истинският наследник на истинския джип

  • jeep-
  • wrangler
Истинският наследник на истинския джип - 1

Деветдесет и пет процента от съвременните всъдеходи по света произхождат от легендарния Willys. Този факт се повтаря толкова често, че вече не прави впечатление никому.

Истинският наследник на истинския джип
Wrangler YJ 1986 – 1995

Независимо дали става дума за Land Rover, Toyota Land Cuirser, Nissan Patrol или УАЗ. Общо е и нарицателното название на този тип возила, макар че марката Jeep отдавна е регистрирана и съответно забранена за употреба от други производители.

Истинският наследник на истинския джип
Wrangler TJ 1996 – 2006

За истински наследник на машината, която изнася Втората световна война на гърба си, обаче може да претендира само един автомобил. За изминалите 60 години този всъдеход носи различни емблеми, но всъдеходните му качества винаги са отлични.

Истинският наследник на истинския джип
Wrangler JK 2006 – 2018

Произвежда се от половин дузина компании и се сглобява в четирите краища на света, а от края на 1986 година вече се нарича Wrangler. Що се отнася до двигателите, то истината се крие в шестцилиндровия четирилитров мотор.

Истинският наследник на истинския джип
Wrangler JL 2018 –

Именно този двигател превръща ръбатата джипка в хала, ускоряваща до стотака за по-малко от 10 секунди. В зависимост от версията, този двигател, разработен още през 60-те години от AMC, развива мощност между 169 и 193 к.с.

Истинският наследник на истинския джип


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Караиванов

    24 3 Отговор
    Уникална машина. В ревюто от другата статия, която е показана в началото на текста обаче ми прави впечатлние, че е много скъп в България. ВСАЩ нещата не са така.
  • 2 Японеца

    40 12 Отговор
    Jeep Вранглер или Rubicon!Една истински високо проходима кола, не паркетник х1.2.3.4.5.6, не Q 3,5, 7, и т.н. немски боклуци, които като видят сняг или кал и спират!

    Коментиран от #5

  • 3 Емил

    17 5 Отговор
    Верни неща, казани за добра кола. След спирането от производство на Паджеро, Патрол, Тойота FJ, Хамър... - остана само той! За съжаление, последния модел (наскоро рекламиран) е пълна перверзия - малък турбо мотор! Дано скоро върнат големия атмосферен!
  • 4 Т-34

    26 16 Отговор
    "Машината, която изнася Втората световна война на гърба си"-може да е легенда тази джипка, но чак пък това... Ха, ха...

    Коментиран от #10

  • 5 Гост

    13 17 Отговор

    До коментар #2 от "Японеца":

    Много ми е нтересно ти като си голям специалист каква кола притежаваш??? И какъв ти е опита с немски автомобили??

    Коментиран от #6, #7, #13, #25

  • 6 Японеца

    22 14 Отговор

    До коментар #5 от "Гост":

    Карам Тойота Лендкрузър!

    Коментиран от #9, #18

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Емил

    12 16 Отговор

    До коментар #4 от "Т-34":

    Като ти гледам прякора - явно наблягаш на количеството и не цениш качеството - откровен русофилистик!

    Коментиран от #14

  • 11 Друг японец

    37 7 Отговор
    Q 7 е сервизен абонат!G класа е непосилно скъпа!X6 е красив паркетник!Вранглер е доказана машина, но чуплива!Не случайно в пустините на близкия изток и цяла Азия карат Тойота!

    Коментиран от #23

  • 12 Обикновен Бг

    16 16 Отговор
    Уаз 469, или Буханка. Абе паркетни тарикати като ви се развалят Тойотите в пущинаците на Азия, с каква кола идват местните да ви издърпат бе. С УАЗ 469 ИЛИ С БУХАНКА, С ТОВА ИДВАТ ДА ВИ ПОМАГАТ. ВСИЧКО ДРУГО Е ЛАМИНАТ. А за сведение на вас генерал Патън преживява 2 световна война, но едно обръщане на вашият "прочут" джип НЕ ПРЕЖИВЯВА.

    Коментиран от #15

  • 13 Plameni

    12 6 Отговор

    До коментар #5 от "Гост":

    Покрай феновете на японските коли намразих и самите японски коли .Оня Японеца дори не може да напише името на автомобила който уж карал правилно .Ако караш Toyota Land Cruiser ще знаеш ,че не се пише слято.
  • 14 ...

    3 1 Отговор

    До коментар #10 от "Емил":

    Не. Просто прочети повече. Не ми се спори.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 qwerty

    6 1 Отговор
    навремето в казармата правим някакви учения и ген. Марин (беше вице-президент, май?) с едно паджеро 2 се набуха в блатата на омуртаго-търговищката лайнария, та го издърпаха точно с "тъпият" УАЗ на полк. Трифонов. Карам паджеро 3, но наистина не може да се мери с JEEP особено ако е Рубикон.
    поздрави от 34620

    Коментиран от #17

  • 17 Шпек Салам Народен

    1 2 Отговор

    До коментар #16 от "qwerty":

    Къде са тези блата,че нещо не се сещам?
  • 18 Пост

    5 2 Отговор

    До коментар #6 от "Японеца":

    Признай си караш някоя Хонда Цвик 1.5на газ 93 година нали??
  • 19 Брат

    19 0 Отговор
    Ама хора, какво ви става? Как може да ползвате каренцето за КОМЕНТАР ПО СТАТИЯТА като плювалник. Има сигурно най-много петима, които пишат смислени, интересни коментари, отнасящи се към темата в статията или пък споделят лични впечатления(то си личи, когато е наистина така). На вас колеги, поднасям благодарности. Всичко останало за съжаление е едно ужасно низко заяждане и подхвърляне на лични обиди, че чак ми е тъпо. Защо Бе! Нужно ли е? Това ли е нивото... :(

    Коментиран от #24, #26

  • 20 Мартин

    5 0 Отговор
    Истината е ,че вече не останаха бюджетни истински джипки,а скоро време по малките ще казват за хикс трейл и црв,че са хард машини за оффроуд.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 007

    0 3 Отговор
    Уаз.е.без.коментарии
    Но.някой.да.е.кар.
    Грейт.Уол.. Ховер.5.????
  • 23 JEEP

    4 2 Отговор

    До коментар #11 от "Друг японец":

    Да, беше чуплив, но до 2007 година. След това модела е разработка на Мерцедес ( Даймлер - Крайслер) и затова и до днес е най-здравия сериен всъдеход и както вървят нещата май остава и единствен от този клас. Обаче ако е произведен в европа и е с италианския VM дизел ти скъсва нервите. Мотора е консуматив. Затова се взима от щатите с бензинов мотор. Вариантите са два 3.8 и 3.6. Не случайно е най-малко обезценяващата се кола в света. Няма чупене дори и когато се кара само извън пътя.
  • 24 Фен на БМВ

    6 0 Отговор

    До коментар #19 от "Брат":

    Това е батка, безпаричието ни е озверило до N-та степен. И всеки ръси мозък как няма нищо хубаво. Относно темата, не съм карал такъв, но ми изглежда перфектен. Единствено големите двигатели, разход и подръжка ни спират да си купим такива. В работата караме Нива, нищо и няма . Карал съм и Греат Уол, не съм очарован, откъм мощността им.
  • 25 АLFA Q 4

    3 1 Отговор

    До коментар #5 от "Гост":

    С НЕМСКИТЕ, ДЖИПОВЕ, ОПИТА ТИ Е ПО СЕРВИЗИТЕ
  • 26 арогантен

    4 0 Отговор

    До коментар #19 от "Брат":

    В БГ нивото е такова, но има и по-лошо. Битието определя съзнанието. Не съм го измислил аз това, но си е така. От всички които пишат във форума, само малцина са с високи или европейски доходи. Хората си личат, по думите които използват, словореда и правописа. Неграмотен човек пише обикновено на маймуница, без никакви препинателни знаци и използва посредствен език при изразяване. Примери колкото щеш. Доказателство за това, е цъцтоянието до което сме се докарали като държава.

    Коментиран от #27

  • 27 арогантен

    0 2 Отговор

    До коментар #26 от "арогантен":

    ''състоянието'' - грешка в бързината.
  • 28 Кольо Камиона

    6 2 Отговор
    Сериозните 4х4 “джипки” станаха доста скъпи, разните Лади и УАЗ-ки са прекалено дървени, а Wrangler-a e трошлив, така че добър избор за офроуд остават само японските пикапи 4х4.