Отидете към основна версия

4 711 22

Корейците подготвят много скъп всъдеход

  • genesis-
  • gv80

Корейските автомобилни производители в лицето на Kia и Hyundai отдавна се стремят, при това доста активно, да се наместят в т.нар. премиум сегмент. Те започнаха офанзивата си с марката Genesis и с луксозни седани.

Към момента все още, това което са намислили не им се получава, но те продължават с усилията. Сега подготвят ултраскъп кросоувър. Концепцията на Genesis GV80 беше показана още през 2017 година на автомобилното изложение в Ню Йорк, а през декември миналата година на фирмения YouTube канал се появи видео, демонстриращо възможностите на новите системи за безопасност на корейските коли.

Във видеото, за кратко се появява кросоувър, който силно наподобява концепцията GV80. Съвсем скоро видеото беше свалено, което веднага засили спекулациите, че от компанията случайно са разкрили основната си иновация за 2019-а - серийната версия на Genesis GV80. Новият луксозен всъдеход ще се прави на същата платформа, на която се сглобява и седана G80.

Основното задвижване ще е задно, а предният мост ще се включва при нужда. Двигателите ще са 3.8-литров V6, 33.-литров турбо шестак Twin-Turbo Six или 5-литров V-образен осемцилиндров мотор. Конкуренти на корейския джип ще са модели, като Audi Q7, Mercedes-Benz GLE и BMW X5. Цената също ще е аналогична с тази на германските аналози.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини