Отидете към основна версия

8 591 16

Женева 2019: Audi Q4 e-tron

  • audi-
  • q4-
  • e-tron-
  • concept-
  • женева 2019

Женева, Швейцария. Екип на mobile.bg от мястото на събитието.

По време на автомобилното изложение в Женева, марката Audi представя една интересна електрифицирана концепция. Става дума за Audi Q4 e-tron concept, возило, даващо ни един предварителен поглед върху това как ще изглежда петият сериен електрически автомобил, който производителят ще представи до края на 2020 година.

Електромобилът представлява компактен четириместен SUV модел с външна дължина от 4.59 метра, чийто връзка с Audi e-tron е разпознаваема от пръв поглед. Два електрически мотора осигуряват системна мощност от 225 кВт за Q4 e-tron concept. По типичен за Audi начин, задвижването на концептуалния модел се осъществява с перманентно задвижване на четирите колела quattro.

Благодарение на отличното сцепление, автомобилът ускорява от нула до 100 км/ч за 6.3 секунди, а максималната му скорост е електронно ограничена на 180 км/ч. Голям акумулатор с капацитет от 82 киловатчаса заема почти целия обем в подподовата конструкция на каросерията между осите.

Пробегът от над 450 километра – базиран на измерване по стандарта WLTP, е едно доста добро постижение, особено за марката Audi. Технологията на Q4 e-tron concept е базирана на модулната система за електрически автомобили (MEB) която ще се използва за множество електрически автомобили от Volkswagen Group в бъдеще, от компактния до горния сегмент на средния клас.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.

Свързани новини

  • Audi, BMW и Mercedes на салона в Женева

    Женева, Швейцария. Екип на mobile.bg от мястото на събитието. Като изключим автомобилите от категориите хиперкари и суперкари, които заемат голяма ...
    07.03.2019
    8 668
    11