Отидете към основна версия

11 804 24

Skoda Mountiaq - модел, който ще е в един-единствен екземпляр

  • skoda-
  • mountiaq

Концептуалният пикап, който се прави в момента от 35 души - студенти от професионалната академия на Skoda, е базиран на седемместния кросоувър Kodiaq. Пикапът ще разполага с по-големи 17-цолови колела и ще е решен в един от фирмените цветове на чехите.

Единственият по рода си пикап ще е снабден с вградена лебедка и специална товарна платформа. Под капака на прототипа ще се монтира TSI бензинов битурбо двигател с работен обем от два литра и мощност от 190 конски сили. Това е вече шестата Skoda, разработена от студенти от академията.

Ще припомним, че последният им завършен проект Sanroq предизвика голям интерес и представляваше кабриолет на базата на Karoq. Новият Mountiaq ще бъде представен през лятото на тази година.

Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.

Свързани новини

  • Skoda с вградена пералня

    Автомобилът е разработен от британското подразделение на чешката марка, които са взели решението след допитване сред 1 500 велосипедиста. В крайна сме ...
    10.06.2019
    10 725
    38
  • Два нови студентски Golf-а с над 350 коня

    На фестивала във Вьортерзее се състоя премиерата на два нови шоукара, направени на базата на вездесъщия Golf. Двата нови автомобила са разработени от ...
    29.05.2019
    9 156
    8