Last news in Fakti

29 Май, 2019 14:12 9 147 8

Два нови студентски Golf-а с над 350 коня

  • volkswagen-
  • golf-
  • gti aurora-
  • estate r fighter
Два нови студентски Golf-а с над 350 коня - 1

На фестивала във Вьортерзее се състоя премиерата на два нови шоукара, направени на базата на вездесъщия Golf. Двата нови автомобила са разработени от студенти, учещи в професионалните институти на марката към заводите във Волфсбург и Цвикау. Първият автомобил е създаден на базата на Golf GTI, а вторият - на основата на универсала Golf Estate.

Концепцията Volkswagen Golf GTI Aurora е направен от учащите във Волфсбург и е снабден с много допълнителна електроника. Специален нов дисплей на централната конзола дава специфични данни за работата на двигателя, а за пасажера има отделен таблет, с който може да контролира новата 3 500-ватова аудиоуредба.

Два нови студентски Golf-а с над 350 коня

Двигателят на Golf GTI Aurora е двулитров с турбокомпресор, разполагащ с мощност от 380 конски сили. Скоростната кутия е седемстепенна DSG и предава момента на предните колела. Наточената GTI версия е решена в цветовете Nardo Gray и Deep Black Pearl Effect, като има и акценти от цвета Mint Green, който е разработен специално за шоукара.

Втората концепция - тази на студентите от Цвикау, се нарича Golf Estate R FighteR и е снабдена с мотор с мощност 400 конски сили. Този агрегат също работи със седемстепенна DSG трансмисия, но момента се предава и към четирите колела. Раздути с по три сантиметра калници и специална боя допълват ексклузивността на Golf Estate R FighteR.

Два нови студентски Golf-а с над 350 коня


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ковчезите на Материала

    11 35 Отговор
    Такава малка кола с 350 коня е ковчег, то и при големите е много

    Коментиран от #5

  • 2 ALFA Q4

    12 28 Отговор
    По убаво от японско и руско няма !

    Коментиран от #6

  • 3 Гост

    30 2 Отговор
    "....два нови шоукара..." Два нови какво?! :)) Абе, г-н Славчев, 24-ти май бе преди има-няма една седмица! Каква писменост, каква култура, какво чудо?!
    По темата - добре, но какво от това?! Кому е нужно?! Това вече не впечатлява! Интересното в статията е това, че в Германия, бизнесът създава свои кадри! Тук нашият бизнес знае само да краде кадри от конкуренцията, един лев не инвестира в свои кадри и после реват, че нямат подходящи хора! Ами, ето, поучете се, имате лоби и в парламента, какво чакате?!
  • 4 AUDI

    17 2 Отговор
    Никак не лоши идеи на студентите, макар и чужди. Голф-а винаги е понасял на тунинг и какво ли не
    А някой някъде ще покаже ли на нашите момчета , едното от които стана Номер 1 в Европа за млад автомеханик ?
  • 5 Илиян

    21 1 Отговор

    До коментар #1 от "Ковчезите на Материала":

    Нали знаеш,че е важно магарето зад волана,не конете под капак.
  • 6 GOLF R

    4 6 Отговор

    До коментар #2 от "ALFA Q4":

    Един чип на R-ката ми, китовете, лепенките, спойлера и става мотамо
  • 7 JDM racing

    4 5 Отговор
    Не е ли порше 911, не ми го хвали! Швабите с друго не могат да се котират!
  • 8 Телевизора на Елвис

    0 0 Отговор
    Евала. И двата навяти с тоя модерния стругарско-сив цвят, мноо се кефим, ма вече ми се драйфа од него.