Отидете към основна версия

7 511 32

Infiniti също пуска спортна линия

  • infiniti-
  • ipl-
  • g coupe

Луксозната марка на Nissan пое по пътя на Mercedes-Benz, BMW и Audi. Подобно на техните спортни подразделения AMG, M GmbH и quattro, Infiniti също започва производството на фабрично доработени автомобили. Специалното им обозначение ще бъде IPL (от Infiniti Performance Line).

Първият модел от новата линия е Infiniti IPL G Coupe, който дебютира официално на 60-ото юбилейно издание на Pebble Beach Concours d''Elegance в Калифорния. Автомобилът е оборудван с 3.7-литров V-образен шестак VQ37HR с мощност 348 к.с. при 7 400 об/мин и въртящ момент от 375 Нм при 5 200 об/мин.

IPL G Coupe се различава от стандартната G-серия на Infiniti по двойната ауспухна система с увеличен дебит и скъсените предавателни числа на 6-степенната скоростна кутия. Модификацията може да бъде поръчана и със седемстепенен автомат с възможност за ръчно превключване посредством магнезиеви "пера" зад волана. Пребаботено е и окачването на автомобила, като са добавени стабилизиращи щанги отзад.

Най-забележимите изменения във външния вид са новият аеродинамичен пакет за предницата и задницата, спойлерът и страничните престилки.

IPL G Coupe разполага с още по-луксозен салон от стандартния модел. Огледалото за задно виждане е заменено от камера и монитор, покривът е панорамен, а озвучаването е поверено на Bose.

Цената на IPL G Coupe все още не е оповестена. Няма и яснота дали моделът ще се продава на пазари извън американския.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини