Отидете към основна версия

16 511 29

Провал ли е X-класата на Mercedes?

  • mercedes-benz-
  • x-klasse

Въпреки сериозния медиен шум около X-Klasse на Mercedes-Benz, пикапът не постигна очаквания пазарен бум, на който се надяваха от Щутгарт. Автомобилът, който се прави на базата на Nissan Navara може да стане жертва на новата стратегия на германския производител, която предвижда сериозно съкращаване на разходите и оптимизиране на бизнеса.

По информация на Automotive News, които се позовават на източници от компанията, пикапа на Mercedes най-вероятно ще бъде спрян от производство заради слабото си търсене. За това говорят и продажбите на "кандидата за уволнение", като в Европа, Австралия и Южна Африка за миналата година са продадени едва 16 700 автомобила.

Фактор за спирането от производство на X-Klasse могат да се окажат и все по-странните отношения между Daimler и Renault-Nissan, както и няколкото сервизни кампании заради дефекти в X-Klasse. В основата на слабата популярност на модела се посочва прекалено високата цена. В Германия тя е 37 300 евро, а у нас започва от 63 780 лева с ДДС. Все още от концерна няма официална информация по темата.

Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 18 гласа.

Свързани новини

  • Продава се уникална G-Klasse 4×4², отново!

    Миналата година, горе-долу по същото време шведският скиор и любител на автомобилния тунинг Йон Олсон реши да се отърве от кабриолета си, построен на ...
    01.08.2019
    5 498
    10