Отидете към основна версия

5 337 16

Tesla премахна базовите Model X и Model S

  • tesla-
  • електромобили

Тесла, поне за момента, има доста ограничен производствен капацитет. За повечето потребители това не е от значение. Една от последиците обаче е, че асортиментът от автомобилите, които Тесла предлага, непрекъснато се променя. Именно поради тази причина, не трябва да ви изненадва и фактът, че Тесла премахна базовите модели Tesla Model X и Tesla Model S от своята гама.


В стремежа си да опростят своите предложения американският концерн вече не предлага електромобилите си със "стандартен пробег" от около 285 мили(460 километра), съобщи Ройтерс. Съответно ако отидете при дилър на Tesla или на уебсайта на компанията, можете да си купите модел S или модел X, но само с избор от вариантите „Long Range“ или „Performance“. Те предлагат респективно пробег от 370(595 км) и 345(555 км). При "Performance" част от пробега се търгува за скорост, достигайки забележителното ускорение от 0-100 км/ч само за 2,4 секунди.

Следвайки логиката, че ако най-евтиният вариант на даден продукт бива премахнат, то тогава следващата опция става най-евтина, базовата цена за Model S и Model X се е повишила с 4 990 долара, до $ 79 990 и $ 84 990.


Тенденцията за повишаване на цените на електромобилите на Tesla се очаква да продължи. Причината за това е бъдещото въвеждане на функцията за автономно шофиране в превозните средства на Tesla. Това бе потвърдено и от самия Илон Мъск на запитване на потребител в Туитър. Според Зюддойче Цайтунг, цената на една такава Tesla ще бъде около 175 000 евро.

Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 7 гласа.

Свързани новини

  • Новите Tesla ще поскъпнат значително

    Който е вече горд собственик на кола от Тесла, може да се чувства късметлия. Според Мъск, електромобилите на компанията няма да запазят цената си още ...
    19.07.2019
    5 871
    46