Отидете към основна версия

26 158 61

Новото руско купе влиза в производство

  • тагаз-
  • ps511

Таганрогският автомобилен завод (ТагАЗ) обяви, че изпитанията на купето с четири врати PS511 са приключили успешно и моделът очаква сертификат за серийно производство. Автомобилът, построен на платформата на неназован корейски модел, може да се качи на конвейера още следващия месец.



В ТагАЗ възлагат огромни надежди на PS511. Компанията се намира на ръба на банкрута. През декември миналата година успя да преструктурира дълговете си след намесата на самия Владимир Путин, но опасността от фалит все още заплашва предприятието.



Стандартното оборудване на PS511 ще включва еърбегове, ABS, хидравлика а волана, електрически пакет, стереоуредба, климатик и др., хвалят се от ТагАЗ. От завода обаче все още не съобщават конкретни технически данни за модела.



Цените на спортното купе с четири врати ще бъдат оповестени на 10 юни. Очаква се автомобилът да стане едно от най-достъпните предложения в популярния сегмент C. По план първите екземпляри ще се появят на пазара до края на лятото.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Купе с четири врати по руски

    Руското сп. За Рулем публикува първите снимки на изцяло нов модел, разработен от Таганрогския автомобилен завод (ТагАЗ). Според източници, близки д ...
    09.01.2012
    39 723
    57