Отидете към основна версия

6 360 12

Този Dodge е с мотор с мощност 11 000 к.с.

  • dodge-
  • nhra-
  • драг

Двукратният шампион в NHRA (National Hot Rod Association) Мат Хейган показа своята нова машина за драг, която е вдъхновена от Charger SRT Hellcat Widebody. Ключовият елемент от новата свръхбърза кола обаче се крие под обвивката на драгстера.

Там е монтиран 8.1-литров двигател, работещ с ракетно гориво и развиващ мощност от 11 000 конски сили. С този агрегат драгстера ускорява до 544 км/ч за 3.8 секунди. Една от особеностите на мотора е, че той не разполага с водно охлаждане.

Времето, през което работи е толкова малко, че той може да работи и без него. Ракетното гориво, с което работи двигателя се състои от 90% нитрометан и 10% спирт. Предимството на това гориво е, че произвежда енергия 2.3 пъти по-голяма от тази, която може да бъде осъществена с обикновен бензин.

Освен това горивото има силно охлаждащ ефект при преминаването му от течно в газообразно състояние. За едно ускорение агрегатът харчи 75 литра гориво. Самият спорткар е в стила на Dodge Charger SRT Hellcat Widebody и разполага с ефектни стикери, имитиращи радиаторна решетка и фарове, които наподобяват тези на цивилния Dodge.

Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 15 гласа.

Свързани новини