Отидете към основна версия

8 427 12

Една година без най-мощния Golf

  • volkswagen-
  • golf-
  • r

Заводът на Volkswagen във Волфсбург се подготвя за старт на производството на новото, осмо поколение на бестселъра Golf. В тази връзка ръководството на VW е взело решение да свали от конвейерите най-мощното изпълнение с индекс R.

Според информация на Motor Authority, които цитират прес службата на Volkswagen, паузата за топ изпълнението ще е една година, след което модификация R ще се появи на новата осма генерация на Golf.

Така през 2020 година нови R изпълнения на Golf няма да се произвеждат. Ще припомним, че настоящата седма генерация в изпълнение R е с мощност 300 конски сили, а според непотвърдена информация, новият R ще е с мощност от 400 коня.

Ще има и версия Golf R Plus, която ще се противопостави директно на Mercedes-AMG A 45. Пак по предварителни данни, новият най-мощен Golf ще ускорява от място до 100 км/ч за 3.9 секунди, а максималната му скорост ще е 280 км/ч.

Що се отнася до стандартната осма генерация на Golf, то тя се очаква да дебютира през октомври тази година, а продажбите ще стартират от началото на следващата. Както вече стана ясно, R изпълнението ще се появи през 2021-а.

Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 7 гласа.

Свързани новини

  • Нов кросоувър кабриолет от Volkswagen

    Класът на компактните кросоувъри набира все по-голяма популярност в Европа и е съвсем естествено да започнат да се появяват всевъзможни версии. Кабрио ...
    14.08.2019
    6 783
    10