Отидете към основна версия

6 782 10

Нов кросоувър кабриолет от Volkswagen

  • volkswagen-
  • t-roc-
  • cabriolet

Класът на компактните кросоувъри набира все по-голяма популярност в Европа и е съвсем естествено да започнат да се появяват всевъзможни версии. Кабриолет на базата на компактен кросоувър обаче все още е екзотика.

Range Rover се опита да направи това със своя Evoque, но иновацията не се оказа успешна и бе спряна от производство. Сега, германците от VW ще предлагат още по-евтин кабриолет от Range Rover Evoque, който ще се прави на базата на T-Roc.

Моделът ще бъде демонстриран пред публика по време на предстоящото през септември автомобилно изложение във Франкфурт, но снимки и информация по темата вече са налични.

Volkswagen T-Roc Cabriolet ще е с две врати, но въпреки това ще е по-дълъг с 34 мм от стандартния кросоувър. Ще разполага с мек таван, прибиращ се автоматично за само девет секунди, като германците са предвидили и R-Line с 19-цолови лети джанти.

Вътре разликите са малко. Кабриолетът обаче е четириместен, а товарното пространство е с обем 284 литра. Първоначално открития T-Roc ще се предлага само с предно предаване и с два двигателя - бензинови турбомотори с обем 1.0 л (115 к. с.) и 1.5 л (150 к. с.).

Клиентите ще могат да избират и между механична скоростна кутия и роботизирана трансмисия с два съединителя. Сред опциите има и виртуално арматурно табло, и мощна 400-ватова аудиосистема.

Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 7 гласа.

Свързани новини

  • Една година без най-мощния Golf

    Заводът на Volkswagen във Волфсбург се подготвя за старт на производството на новото, осмо поколение на бестселъра Golf. В тази връзка ръководството н ...
    08.08.2019
    8 427
    12
  • Новият Volkswagen Tiguan с радикална промяна

    Специалистите от Volkswagen вече подготвят новото поколение на един от най-продаваните кросоувъри - Tiguan. Към момента информацията за новия модел се ...
    02.08.2019
    8 913
    15