Отидете към основна версия

4 441 6

Mini Countryman пристигна у нас

  • mini countryman

Изцяло новият компактен кросоувър на марката Mini пристигна на родна земя. Авангарднтото представяне на модела Countryman се състоя в един от моловете в столицата, като автомобилът пристигна в огромен кашон. Ефектни break-танцьори и Владимир Ампов - Графа бяха сред подгряващите самото представяне.

Countryman е първият 4х4 автомобил на марката. Освен това е и първото Mini с дължина над четири метра, като за първи път има и четири странични врати. Именно поради тази причина на предните врати се забелязва логото all4 или иначе казано, от всичко по четири.

Модификациите, с които Mini Countryman стъпва на родна земя, са две дизелови и три бензинови, като работният обем на двигателите при всички версии е 1 598 см3. Мощността при петте варианта варира от 90 до 184 к.с., като при най-малката дизелова версия разходът е сведен до 4.4 литра на 100 километра.

Най-мощната, Mini Cooper S Countryman, пък ускорява от 0 до 100 км/ч за 7.6 секунди. Автомобилът запазва формата на класическото Mini, но притежава повече комфорт, повишена проходимост и отново компактни размери. Насочен е към млади хора с активен начин на живот, които да могат да го използват еднакво добре както в града, така и извън него.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Тествахме новата моделна гама на Mini

    През изминалата година събитията на живо бяха ограничени до минимум, но пък за сметка на това видяхме много премиери на нови модели, до повечето от ко ...
    07.07.2021
    6 914
    7
  • Тест на Mini Countryman Cooper S All4

    Концепцията Beachcomber много добре подсказа за намеренията на британската марка да пусне в серийно производство един абсолютно нов модел. Серийният в ...
    12.11.2010
    14 131
    6