Last news in Fakti

16 Септември, 2010 17:52 4 430 6

Mini Countryman пристигна у нас

  • mini countryman

Изцяло новият компактен кросоувър на марката Mini пристигна на родна земя. Авангарднтото представяне на модела Countryman се състоя в един от моловете в столицата, като автомобилът пристигна в огромен кашон. Ефектни break-танцьори и Владимир Ампов - Графа бяха сред подгряващите самото представяне.

Countryman е първият 4х4 автомобил на марката. Освен това е и първото Mini с дължина над четири метра, като за първи път има и четири странични врати. Именно поради тази причина на предните врати се забелязва логото all4 или иначе казано, от всичко по четири.

Модификациите, с които Mini Countryman стъпва на родна земя, са две дизелови и три бензинови, като работният обем на двигателите при всички версии е 1 598 см3. Мощността при петте варианта варира от 90 до 184 к.с., като при най-малката дизелова версия разходът е сведен до 4.4 литра на 100 километра.

Най-мощната, Mini Cooper S Countryman, пък ускорява от 0 до 100 км/ч за 7.6 секунди. Автомобилът запазва формата на класическото Mini, но притежава повече комфорт, повишена проходимост и отново компактни размери. Насочен е към млади хора с активен начин на живот, които да могат да го използват еднакво добре както в града, така и извън него.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Стенли

    9 9 Отговор
    Изключително много ме радва. До сега бях фен на марката, но колите и ми се визждаха малко женски. Сега обаче това не е така. Кънтримена определено си е младежка кола и ще се замисля по въпроса (по-точно ще накарам баща ми да се замисли) :)
  • 2 Баща ти

    11 6 Отговор
    Ти неможеш ли да мислиш...
  • 3 баце ЧОЧКО

    18 20 Отговор
    Какво му е толкова компактното на това мини, като е с дължина над 4 метра. Моето Айго е много по компактно от него. Къде всички се хвърляте на големи коли, не ви разбирам.
  • 4 diviq

    4 10 Отговор
    abe ti vozil li si se vuv golema kola be tva aigo e ka6on az karam novata 5ca na bmw ie unikalno a tva aigo nemoje da se pobere6 vuv nego
  • 5 bace GOGO

    11 5 Отговор
    na vsichki minus na bace 404kko +++++++++ :D:D:D i za aigoto (rofl)
  • 6 bace 4o4o

    1 6 Отговор
    Какво му е толкова компактното на това Айго .Моето T25 е много по компактно от него. Къде всички се хвърляте на големи коли, не ви разбирам.
    http://www.netcarshow.com/gordon_murray/2010-t.25_concept/1280x960/wallpaper_01.htm