Отидете към основна версия

15 903 21

Нов рейтинг на най-надеждните употребявани коли

  • рейтинг-
  • автомобили-
  • надеждност

Специалистите от компанията Warranty Direct направиха едно интересно проучване, касаещо съвременните употребявани автомобили. Така те определиха най-надеждните коли "втора ръка".

Застрахователната компания прави проучване на световния пазар на автомобили и определя седем коли, които се характеризират с максимална надеждност и високо качество на изработка.

Всички модели, които попадат в съставената оценка, са масови модели, предназначени за широка аудитория от клиенти. Освен това, специалистите на застрахователната компания взимат предвид и разходите за поддръжка и ремонтите.

Според британците, най-надеждният масов употребяван автомобил е Ford Fiesta. Той получава рейтинг за надеждност 6. Става дума за тригодишни екземпляри, при които проблемите са свързани основно с електроника.

При по-старите се откроява Mitsubishi Lancer, като средната възраст на изследваните автомобили четири години. Най-големите проблеми при този модел са свързани с ранните повреди на окачването.

Suzuki Alto е следващата масова кола, която се характеризира с добра надеждност. Колите са петгодишни, а проблемите са свързани с охладителната и отоплителна система на автомобилите.

Opel Agila, който се продава във Великобритания под марката Vauxhall също получава висока оценка за своята надеждност. Тук екземплярите са шестгодишни. Повредите най-често са по горивната и спирачната системи.

Toyota Yaris и Aygo, както и Volvo S40 са другите автомобили, които получават приличен рейтинг на надеждност. Проблемите при шведския седан са свързани с окачването и бордовата електроника, а при японските малолитражки проблеми се появяват най-често в електрониката.

Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 17 гласа.

Свързани новини