Отидете към основна версия

19 Октомври, 2019 10:55, обновена 19 Октомври, 2019 10:55 38 570 53

Най-евтината и най-скъпата кола на салона в София

  • автосалон-
  • софия-
  • 2019

Тазгодишният софийски автомобилен салон предложи на посетителите доста интересни автомобили. Премиерите за България, бяха 16, като имаше и една световна. Видяхме и няколко нови за страната ни марки, най-интересната от които безспорно е италианската DR. Сега обаче, тъй като салонът все още не е приключил (затваря врати на 20 октомври), ще ви разкажем за най-евтината и най-скъпата кола на това автомобилно изложение, в което участват всички (без Porsche) официално представени марки у нас.

Най-евтината

Това е предложението на "Автомотор корпорация" Citroen C3 - 19 770 лв. Субкомпактният хечбек се представя отлично на пазара още след излизането си, а на автосалона в София печели приза за най-евтина кола със специалната си версия с 1.2-литров бензинов двигател с мощност 68 конски сили.

Най-скъпата

Докато Citroen-чето е без конкуренция при най-достъпните коли на салона, то при най-скъпите нещата не стоят точно така. Rolls-Royce Culinnan е представен в Интер Експо Център в столицата, но без цена, тоест не може да бъде купен. Луксозната марка прави своя дебют на българското автомобилно изложение, но у нас все още е представена само със сервиз на марката. Може да бъде поръчана от Унгария.

Така че призът за най-скъп автомобил на салона отива при Mercedes-AMG GT Coupe R Pro (477 220 лева). Най-впечатляващият Mercedes на щанда са "Силвър Стар" на салона в София е именно двувратото GT. Под капака му има V8 двигател, развиващ 631 к.с. Този автомобил може да бъде купен на салона в София.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 61 гласа.

Свързани новини