Отидете към основна версия

27 501 30

Продава се оригинална "Елинор" от "Да изчезнеш за 60 секунди"

Американската аукционна къща ще предложи на търг един от 11-те "мустанга" G.T. 500, изработени за снимките на култовата лента "Да изчезнеш за 60 секунди". Неотдавна фастбекът е реставриран основно и от тогава е навъртял само 145 км.

Автомобилът е построен от компанията Cinema Vehicle Services и се подвизава в студийната документация под прякора The Dream Car ("Колата-мечта"), тъй като е използван за крупните планове на екстериора и интериора по време на преследванията във филма. След края на снимките е върнат на CVS, където е възстановен до състояние "като нов".

Предлаганата за продажба "Елинор" има 5.8-литров малък блок Ford с всмукателен колектор Edelbrock Performer, изпускателна система Magnaflow и алуминиеви глави. Скоростната кутия е петстепенна механика Magnaflow.

Оборудването включва също диференциал Positraction, усилител на волана, спирачки Willwood и система за впръскване на азотен окис, която увеличава мощността със 100-125 к.с.

От Mecum не са обявили прогнозна цена за звездния Mustang. Тази година обаче подобен фастбек, участвал в снимките на "Да изчезнеш за 60 секунди" бе продаден на търг на Barrett-Jackson в Скотсдейл за $385 000 (€349 372).

Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 43 гласа.

Свързани новини