Отидете към основна версия

92 833 56

Колите на Николай Валуев

С ръст от 213 см и тегло 149 кг Николай Валуев се откроява не само сред обикновените хора, а и сред колегите си на ринга. Най-високият и тежък световен шампион в историята на професионалния бокс е сменил доста автомобили, докато открие подходящ за размерите и теглото си.

Първата кола на Валуев е Merdcedes-Benz 280 SL от 1985 г. Какъв е бил ръстът му тогава не помни и самият Николай, но немското купе му отеснява твърде бързо. Решава да го смени в края на 90-те са нещо по-габаритно.

Изборът на боксьора пада върху Nissan Patrol. Японският всъдеход явно му допада, тъй като се задържа в гаража му чак до 2012 г., когато купува Vitara. Сега "сузукито" кара жена му, а Николай не слиза от своя Land Cruiser.

Валуев споделя, че харесва всъдехода на Toyota най-вече заради просторния и комфортен салон. Боксьорът държи също да може да стигне навсякъде, тъй като е запален ловец и рибар.

Първо си купува Land Cruiser 100, а след това и 200. Няма никакво намерение скоро да се прощава с любимия си всъдеход, но признава, че новият модел 300 със сигурност ще го изкуши.

Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 132 гласа.

Свързани новини