Отидете към основна версия

108 997 92

Коли на старо, които не трябва да купувате

  • автомобилът на старо-
  • consumer reports

Изборът на кола на старо до голяма степен зависи от късмета. Колкото и огледи да правите на един употребяван автомобил, той винаги може да има в себе си т.нар. скрити дефекти, които да се появят съвсем скоро след продажбата. Все пак, не трябва да разчитате само на късмет.

Освен, че употребяваната кола трябва да се прегледа основно, трябва да знаете, че има и автомобили, които се славят със значително повече фабрични дефекти от останалите. Сега ви показваме едно такова проучване, направено от Consumer Reports. Според него тези коли на старо не трябва да се купуват в никакъв случай.

На първо място се посочва предишното поколение на Mini в изпълнението си Cooper. Основните проблеми на тази кола са свързани с двигателя, който дефектира доста често и е изключително скъп за поддръжка. Два всъдехода на Land Rover също попадат в "черния списък" на Consumer Reports.

Това са по-старите генерации на Discovery и Freelander, които имат твърде често проблеми с електрониката, а резервните им части са прекалено скъпи. Mazda CX-7 е следващата кола от списъка, която не е препоръчителна за купуване. При нея проблемите са с прекалено бързо гниещата задна част, както и чести повреди по двигателя. Изненадващо, но в тази класация попада и европейският бестселър VW Golf.

Става дума обаче за коли от наточената версия GTI, произведени през периода 010 - 2013 година. От премиум автомобилите най-непрепоръчителен е големият всъдеход Mercedes-Benz GL. Оплакванията са за екземпляри произведени от 2013 до 2015 година. От бюджетните предложения на пазара пък трябва да се избягват Ford-ове от модела Fiesta, които са се появили на бял свят през 2013 и 2014 година.

Емблематичната "петица" на BMW също не се разминава без критики. По-конкретно става дума за екземпляри от периода 2010 - 2011 година, независимо от вида двигател. Що се отнася до все по-популярните SUV-та, то от Consumer Reports не препоръчват Volkswagen Tiguan, произвеждан през периода 2009 - 2012 година.

Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 167 гласа.

Свързани новини