Отидете към основна версия

3 585 31

60% от руснаците държат оръжие в колата

  • самозащита-
  • самоотбрана-
  • оръжие

В колите на 60% от руските шофьори има средства за самозащита, сочи изследване на онлайн-услугата за автомобилни поправки Uremont. Обикновено това са предмети, за които не се изисква разрешително, но могат да се използват като оръжие при конфликт на пътя, съобщава ТАСС.

3 724 (60.1%) от участвалите в проучването 6 193 души са признали, че държат в колата си различни средства за самоотбрана. 33.5% не виждат смисъл в съхранението и използването на такива предмети, а 6.4% смятат, че дори да разполагат с предмети за самозащита, не биха могли да се възползват от тях.

Най-популярните средства за самоотбрана сред руските шофьори са светлинните и шумови устройства, небойните ножове, железните лостове, щангите, стиковете за голф и други предмети за трошене, рязане и ръгане. С такива средства са снабдени почти 23.6% от автомобилистите.

Следват спрейовете с лютив газ, с каквито разполагат около 16.3% от участниците в изследването, и подръчните средства като бейзболни бухалки (14.8%). По-сериозни оръжия, изискващи разрешение (например травматичен пистолет), ползват около 3.4% от руските шофьори. Най-рядко се среща електрошоковото оръжие, каквото возят в колите си едва 2% от участвалите в изследването.

Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.

Свързани новини

  • Пистолет в бронята

    Американец откри автоматичен пистолет, забит с дулото напред в бронята на "хондата" си. Мъжът се прибирал от работа, когато видял черен пред ...
    31.05.2018
    9 899
    8