Отидете към основна версия

6 154 13

Toyota и Tesla с нов електромобил

Toyota разпространи официална информация относно новата електрическа версия на кросоувъра RAV4. Този вариант на компактния всъдеход е разработен съвместно с американския производител на електрически спортни коли Tesla.

В сравнение със стандартната версия на RAV4 електрическата е оборудвана с нова предна броня, различна радиаторна решетка и видоизменени предни светлини. Новото в салона е единствено различният приборен панел, в който е интегриран индикатор за следене на заряда и температурата на батериите. Освен това вместо традиционен скоростен лост трансмисията се управлява от бутони.

От Toyota казват, че независимо от факта, че батериите са разположени в задната част на автомобила, обемът на багажното пространство остава същият. Детайлни характеристики на електродвигателя обаче на този етап не се споменават. Известно е само, че кросоувърът използва разработените от Tesla йон-литиеви батерии.

Тези акумулатори позвляват на електрическия RAV4 да изминава 160 километра с едно зареждане. Премиерата на автомобила е в рамките на провеждащотго се автомобилно изложение в Лос Анжелис, но на този етап електроавтомобилът е представен само като концепт.

Според наличната информация тестовете ще продължат и през следващата година, а серийното производство ще стартира най-рано през 2012-а.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини