Отидете към основна версия

25 056 20

30 000 на опашка за кросоувър със "защита срещу коронавирус"

  • geely-
  • icon-
  • коронавирус

За по-малко от ден 30 000 души са заявили желание за колата Geely Icon, която е оборудвана със специална система за пречистване на въздуха

В Китай започнаха продажбите на кросоувъра Geely Icon и веднага след това се образува опашка - броят на предварителните поръчки достигна 30 000 само за няколко часа, въпреки факта, че хората са видели колата само на фотографии.

Новият модел може да се превърне в най-популярния кросоувър на Geely. Автомобилът е разработен с участието на всички глобални дизайнерски центъра на марката. Екстериорът е разработен в калифорнийско студио, а интериорът - в испанския център в Барселона. Корекции са направени от специалисти в студиото в Шанхай.

Външните характеристики на модела включват отделни фарове, разширяваща се решетка Cosmos и прибиращи се дръжки на вратите. Най-важното за китайците в контекста на коронавирусната епидемия е, че Icon е оборудвана с нова интелигентна система за пречистване на въздуха (IAPS).

Когато се сдвоява с климатик, IAPS „изолира и елиминира вредните елементи от вътрешния въздух, включително бактерии и вируси.“ Geely Icon е оборудвана и с интелигентни системи за подпомагане на водача от второ ниво на автономност, дванадесет ултразвукови радара и пет камери с висока разделителна способност.

В допълнение списъкът с оборудване включва интелигентен круиз контрол, система за поддържане на платна, система за автоматично спиране и разпознаване на пешеходци, автоматична система за паркиране и много други, включително система за всестранна видимост.

1.5-литров четирицилиндров бензинов двигател с турбокомпресор е инсталиран под капака на Geely Icon, който е част от 48-волтова мека хибридна система, сдвоена със 7-степенна роботизирана трансмисия с два съединителя.

Мощността на двигателя е 177 к.с., а максималният въртящ момент - 255 Нм. 48-волтовата система дава допълнителни 13.6 к.с. и 45 Нм. Електрифицирането позволява на кросоувъра да ускори до 100 км/ч за 7.9 секунди, изразходвайки 5.7 литра бензин на 100 км в смесен режим.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 30 гласа.

Свързани новини