Отидете към основна версия

6 144 19

BMW 5er и 7er ще станат електромобили за дълги разстояния

  • bmw-
  • 5er-
  • 7er-
  • edrive

В следващите две до три години BMW-тата от серии 5 и 7, при това от сегашното поколение на моделите ще се сдобият с електрически версии. Според експертите от Мюнхен технологията BMW eDrive вече позволява да се направи електрически автомобил с автономен пробег от 700 километра. Това съобщава германският вестник Handelsblatt, позовавайки се на източници от компанията.

Според изданието, електрическата "седмица"на BMW (G12) ще се появи на пазара през 2022 г., а производството на 5er на ток ще стартира година по-късно. Те ще бъдат сглобявани заедно с конвенционалните коли, запазвайки бензиновите, дизеловите и хибридните модификации в гамата. Всички електрифицирани BMW-та ще получат технология eDrive от пето поколение и в зависимост от капацитета на батерията ще могат да изминават до 700 километра без презареждане.

Експерименталната BMW Power BEV "петица" с три електродвигателя и високотехнологична батерия, беше показана миналата година. Силовият тракт на седана беше 720 конски сили и 1 150 Нм въртящ момент, а времето за ускорение до сто беше по-малко от три секунди. Тогава компанията заяви, че електрическият автомобил няма перспективи и няма да влиза в серийно производство.

Преди електрическите седани обаче, ще се появи кросоувърът iX3. Той ще има един електрически мотор, монтиран на задната ос, мощност от 286 конски сили и 400 Нм въртящ момент. Батерията му ще е с капацитет 74 киловат часа, което ще позволи на кросоувъра да се движи без презареждане 440 километра (WLTP). Всъдеходът ще получи и аеродинамични колела, което ще намали консумацията на енергия с два процента.

Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 13 гласа.

Свързани новини

  • BMW промени емблемата си

    Баварската автомобилна марка реши да привлече вниманието на нова и по-млада аудитория, като направи това, променяйки емблемата си. Новата емблема, коя ...
    04.03.2020
    46 756
    47