Отидете към основна версия

23 393 28

Нещо, което не сте виждали: Волга с V8 мотор, наричана "Цербер"

  • волга-
  • газ-24-
  • тунинг-
  • дрифт-
  • cerberus

Украинският майстор Виталий Чванен направи истинско чудовище за дрифт в обикновен гараж в покрайнините на Харков. Автомобилът се базира на ГАЗ-24 и се нарича Cerberus. Тази Волга е оборудвана с петлитров двигател от Ford с инсталиран компресор, като това е най-необичайната и уникална Волга, която сме виждали.

Технически, ГАЗ-24 Cerberus няма аналози в света, колата е изцяло създадена и сглобена на ръка, а онези компоненти и възли, които са взети от готови автомобили, са претърпели множество доработки и модернизации. Купето на автомобила лежи на пространствена рамка, която е неразделна част от клетката за безопасност на автомобила.

Под капака е монтиран модернизиран двигател Ford V8, а за да подобри динамиката на петлитровия двигател, Виталий монтира компресор, с помощта на който мощността на двигателя надвишава 350 к.с. Но основният „коз” на този мотор е уникалният въртящ момент, който позволява да бъдат унищожени десетки гуми само за една тренировка.

Окачването на този автомобил също е създадено ръчно. В окачването няма гумени безшумни тампони, като вместо тях са персонализирани специални "панти" на лостовете, състоящи се от три индустриални лагера. Това е направено за подобряване на надеждността на окачването и както казва самият Виталий, е почти невъзможно да се счупи такова окачване.

В Cerberus напълно липсва електронен блок за управление на двигателя, всички настройки се извършват ръчно и затова тази кола може да се движи дори след ядрена война. Виталий, въпреки нивото на подобрения на Cerberus, успява да поддържа облика на Волга-та в него, макар и с акцент върху коли от сорта на тези от Mad Max. В салона има предпазна клетка и само една-единствена седалка.

Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 39 гласа.

Свързани новини