Отидете към основна версия

7 849 25

В САЩ вече дават книжка без изпит

  • шофьорска книжка-
  • изпит-
  • кормуване

Губернаторът на щата Джорджия Браян Кемп подписа указ, с който се разрешава издаването на свидетелство за правоуправление без да се полага практически изпит. Процедурата за получаване на шофьорска книжка се облекчава заради пандемията от коронавирус.

Новите правила няма да важат за бъдещи водачи на мотоциклети и камиони, които ще трябва да изчакат до отмяната на карантината, за да се явят на изпит по кормуване. Всички останали ще могат да получат книжка, след като издържат онлайн тест.

За издаване на свидетелство кандидатът ще трябва да предостави също писмено потвърждение от родителите, настойниците или инструктор по кормуване, което да удостоверява, че е преминал задължителния 40-часов курс под надзора на опитен водач. Задължително условие е също шофьорският му стаж да не е по-малък от година и един ден.

Ако отговаря на условията, кандидатът ще може да получи временна ученическа книжка, която важи при спазването на редица ограничения. Младите водачи няма да могат да карат кола между полунощ и 6 ч. сутринта и ще трябва да бъдат придружавани от пълнолетен спътник с пълноценна книжка. От новите правила ще могат да се възползват 30 000 души.

Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 11 гласа.

Свързани новини