Отидете към основна версия

4 569 14

Увеличават производството на Bentley комби

  • carrozzeria touring superleggera-
  • bentley continental gtc speed

Италиансктата компания Carrozzeria Touring Superleggera взе решение за увеличаване на производството на универсали на базата на Bentley. За целта италианците направиха сериозна инвестиция в нови производствени мощности.

В момента се завършва работатата по третото комби, което в най-скоро време ще бъде предадено на новия си собственик. Идеята е на първо време от екстравагантния универсал, построен на базата на Bentley Continental GTC Speed, да бъдат направени още 19 бройки.

Разработката на Carrozzeria Touring Superleggera беше показана миналата година в Женева и още тогава предизвика голям интерес сред специалистите. И не само заради необичайния си външен вид, а и заради изключително грамотната и качествена сглобка.

Ще уточним, че подобен тип каросерии не се дефинират като комби. Специалистите го определят като shooting brake. С подобна схема са експериментирали доста европейски марки, но въпреки първоначалния интерес тази конструктивна схема все още си остава екзотика.

Всъщност разликите на този shooting brake спрямо стандартния Bentley Continental GTC Speed са в удължените алуминиеви врати, леката преработка на салона и увеличеното товарно пространство. Разработката на Carrozzeria Touring Superleggera има багажник, чийто обем варира от 400 до 1 200 литра.

Под капака си остава познатият шестлитров дванайсетцилиндров мотор с мощност 610 к.с., който работи съвместно с шестстепенна автоматична скоростна кутия.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини