Отидете към основна версия

12 592 15

Решиха съдбата на изоставените в гора нови "тойоти"

  • toyota-
  • camry

Откритите в гора над 50 седана Toyota Camry ще бъдат предадени на медици и социални служби за подпомагане на работа им в условията на епидемия от COVID-19, съобщава ТАСС. Губернаторът на Челябинска област Алексей Текслер уверява, че луксозните автомобили ще бъдат използвани от обикновени лекари, а не от висши чиновници и ръководители на учреждения.

Част от колите обаче все пак ще бъдат включени в автопарка на областното правителство. Те ще заменят стари и амортизирани возила.

Новината за флотилията от изоставени в брезова гора "камрита", които бездействат под открито небе вече половин година, гръмна вчера в Русия. Оказа се, че 56-те седана са закупени със 120 000 000 рубли (€1.5 млн.) от държавния бюджет, за да возят гости на срещите на Шанхайска организация за сътрудничество и БРИКС, които бяха отложени заради епидемията от COVID-19.

Първоначално властите обявиха, че решение за съдбата им ще бъде взето през втората половина на годината. Ден след многобройните публикации в руските медии обаче се оказва, че чиновниците могат да намерят приложение на колите значително по-бързо.

Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 17 гласа.

Свързани новини