Отидете към основна версия

9 789 26

BMW намалява цилиндрите

  • bmw x1 xdrive28i

От BMW обявиха, че започват производство на нов двигател, който в близко бъдеще ще попълни двигателната гама на много от моделите на компанията. За първи път обаче новият агрегат ще бъде монтиран на BMW X1.

Интересните факти около новия мотор са, че той е четирицилиндров, бензинов и с работен обем от само два литра. Благодарение на комбинацията от битурбо, система за директно впръскване на горивото и такава за контрол на клапаните (Valvetronic) обаче мощността на новия двигател ще е 245 к.с. при 5 000 об/мин.

Максималният въртящ момент също не е никак нисък - 350 Нм, като още по-интересното е, че те се достигат при 1 250 об/мин. На практика се получава, че този агрегат спокойно може да конкурира сегашния шестцилиндров атмосферен трилитров мотор.

Точно поради тази причина оборудваното с новия двигател BMW X1 ще бъде моделно обозначено като xDrive28i. Предполага се, че новият четирицилиндров мотор ще замени споменатия атмосферен трилитров шестак в сериите 1er, 3er и 5er, както и при кросоувърите X1 и X3.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • BMW X1 xDrive28i

    Практична вещ Новият баварски хит още повече размива представата за класово разледение при автомобилите Напоследък сме свидетели на все по-голямо ра ...
    21.12.2009
    19 014
    16