Отидете към основна версия

6 820 27

Американец прекоси Щатите за по-малко от 26 часа с Mustang под наем

  • ford-
  • mustang-
  • рекорд-
  • cannonball run

44-годишен жител на гр. Хенкок, щата Мейн, успя да измине разстоянието от източния до западния бряг на Съединените щати за 25 часа и 55 минути. По този начин Фред Ашмор подобрява рекорда, поставен преди няма и три месеца от анонимни авантюристи с Audi A8L с време 26 часа и 38 минути и средна скорост 175.26 км/ч.

Парадоксалното е, че тъй като нямал достатъчно бърза кола под ръка, Ашмор решил да наеме Ford Mustang GT и да го снабди с допълнителни резервоари, за да не му се налага да спира по пътя от Ню Йорк до Лос Анджелис. От сребристото купе било демонтирано цялото ненужно оборудване, а на местата на пасажерската и задната седалка и в багажника били монтирани контейнери за бензин с обща вместимост 500 галона (492 литра).

Впечатляващо в постижението на Ашмор е не само времето, за което е успял да стигне от Манхатън до калифорнийския Редондо Бийч, а и бюджетът на цялата операция. Новият рекордьор похарчил едва $3 000 (€2 649) за пътуването, като пестял от всичко - дори допълнителните резервоари били купени втора ръка от Facebook Marketplace.

В крайна сметка Фред осъществил плана си да спре само веднъж за дозареждане, за което му помогнали приятели. Така американецът записва името си в историята на Саnnоnbаll Run, както е известен незаконният преход през Щатите, изминавайки 2 806 мили (4 514 км) със средна скорост 174.14 км/ч.

Реакция от компанията, отдала "мустанга" под наем за нелегалния рекорд, все още няма. Ашмор обаче твърди, че с изключение на малките дупки, пробити за свързването на допълнителните резервоари, е върнал колата във вида, в който я получил. Мъжът не крие самоличността си и признава, че е избягвал полицейски засади с помощта на антирадари, така че съвсем не е изключено да си има неприятности със закона.

Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 14 гласа.

Свързани новини