Отидете към основна версия

10 747 25

Първи снимки на най-мощния и най-бърз седан в света

  • dodge-
  • charger-
  • srt-
  • hellcat-
  • redeye

Супернаточеният Dodge Charger 2021 се сдоби с нова версия, наречена SRT Hellcat Redeye. Това е най-мощният и най-бърз седан в света (ако не се вземат предвид тунинговани превозни средства).

Под капака на Dodge Charger SRT Hellcat Redeye е монтиран 6.2-литров компресорен V8 двигател с увеличена до 797 конски сили мощност и въртящ момент от 958 Нм. Агрегатът работи съвместно с осемстепенна автоматична скоростна кутия.

Така комплектован най-мощния и най-бърз седан в света ускорява от място до 100 км/ч за малко повече от 3 секунди, а четвърт миля автомобилът изминава за 10.6 секунди. Максималната скорост пък е увеличена до 326 км/ч.

Двигателят е снабден с допълнително охлаждане (за това се използва климатик, между другото), а шасито и осемстепенната автоматична трансмисия също търпят сериозни доработки.

Спирачките са Brembo, усилени са и са с диаметър 400 мм. Супортите са шест бутални. Външно иновацията се различава от стандартния Dodge Charger Hellcat с удължените арки на колелата и с 20-инчовите колела с гуми Pirelli в размер 305/35 ZR20.

Тапицерията в салона на колата е алкантара. Новият Dodge Charger SRT Hellcat Redeye ще постъпи в дилърските центрове от началото на 2021 година. Прави впечатление, че толкова мощната кола няма да е прекалено скъпа. Цената ѝ е по-малко от $100 000.

Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 14 гласа.

Свързани новини