Отидете към основна версия

20 342 56

Audi Q6 се изправя срещу BMW X6

  • audi-
  • q6-
  • vag-
  • colorado-
  • bmw-
  • x6

Инженерите в Инголщад са започнали работа по нов спортен кросоувър, който ще влезе в пряк двубой с баварската X-шестица, твърди американското сп. Auto Week. Съобщението потвърждава слуховете отпреди две години, че Audi подготвя модел с името Q6.

Според Auto Week кросоувърът ще бъде построен на базата на второто поколение Volkswagen Touareg и Porsche Cayenne, които използват късата база на т.нар. платформа Colorado на VAG. Удължената й версия заляга в основата на Audi Q7.

Засега няма никаква официална информация за новия автомобил. Косвено потвърждение за плановете на компанията обаче е дал един от шефовете на Audi Руперт Щадлер на салона в Женева пред германски медии. По думите му "има ниша за още един модел между Q5 и Q7... нещо като купе с двойно предаване".

Решението на Audi вероятно е било продиктувано от натиска на северноамериканското и китайското поделения на марката за SUV със средна големина, който да се изправи директно срещу BMW X6. Баварският спортен всъдеход се продава в двойно по-големи количества от първоначално пранираните за 2010 г.

С проектирането на Audi Q6 най-вероятно ще бъде натоварено подразделението quattro GmbH, където се разработват моделите от серията RS. Това означава, че освен стандартната гама от бензинови, дизелови и хибридни задвижващи агрегати под предния капак на новото купе-кросоувър ще намери място и очакваният 4.0-литров битурбомотор на RS6, чийто дебют се очаква наесен във Франкфурт.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Audi пуска пряк конкурент на BMW X6

    Главният дизайнер на Volkswagen Group Валтер де Силва продължава да разкрива интересна информация за бъдещите модели на концерна. Този път де Силва ...
    09.12.2011
    18 455
    34