Отидете към основна версия

6 388 39

Tesla потвърди пускането на евтин хечбек за Европа

  • tesla-
  • тесла-
  • европа-
  • евтин електромобил-
  • хечбек

Tesla Motors ще разработи два относително бюджетни модела, единият от които ще бъде проектиран за китайския пазар, а вторият ще бъде създаден специално за страните от ЕС

Шефът на американската марка Илон Мъск писа за това в Twitter. По-рано ръководителят на Tesla заяви, че в рамките на следващите три години компанията ще пусне на пазара достъпна електрическа кола на стойност не повече от $ 25 хил. За сравнение сега цените на най-евтиния автомобил Tesla - седанът Model 3 - започват от $ 38 хил.

Пускането на такава кола е станало възможно благодарение на значително намаляване на цената на батериите. Ръководителят на Tesla отбеляза, че иновацията ще бъде оборудвана с нов тип батерии, които ще позволят да се пътува без презареждане до 320 км, и с иновативна електромеханична трансмисия.

Автомобилите ще се произвеждат както в завода на Tesla в Шанхай, така и в новия европейски Gigafactory, който сега се строи в Берлин. Мъск каза, че всяка от фабриките ще сглоби "оригинални автомобили", които ще се различават един от друг.

За първи път започна да се говори за още по-достъпен електрически автомобил Tesla в началото на 2020 г., когато американците публикуваха дизайнерска скица на неизвестен модел на своя уебсайт.

Тогава беше съобщено, че компанията планира да разработи компактен електрически хечбек, който ще се произвежда в Китай, но в същото време се продава на световните пазари.

Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 22 гласа.

Свързани новини