Отидете към основна версия

12 958 30

Без големи "бъбреци" за обновената пета серия на BMW

  • bmw-
  • 5er-
  • бмв-
  • пета серия-
  • рестайлинг

Появата на седана, рестайлингът на който BMW е на път да обяви, вече не е тайна. Ако вярваме на снимките от мрежата, за които се твърди, че имат официален произход, външността на "петицата" е доста скромно променена.

И това, от което някои фенове на 5-та серия се страхуваха сериозно (особено като се има предвид случилото се с появата на "четворката"), не се случи. Решетката на радиатора на седана наистина е променена, но не се е превърнала в гигантски "бъбреци", както при новата четвърта серия.

Дизайнерите на BMW са се ограничили до визуално комбиниране на двете половини на решетката и увеличаване на дозата хром върху ламелите. В допълнение, седанът впечатлява с променена форма на предната броня и с леко модифициран заден дифузьор (на снимката иновацията е в изпълнение M Performance), както и с подобрени LED предни и задни светлини.

Техническите подробности за рестайлинг версията все още не са публикувани. Наличието на капак на предния калник, подсказва, че седанът на снимките е хибридна модификация: най-вероятно това е BMW 530e с четирицилиндров бензинов двигател и електрически мотор.

Този хибриден силов тракт към момента е с мощност от 252 к.с. и 420 Нм максимален въртящ момент, но с рестайлинг варианта мощността му може да бъде леко увеличена. И като цяло, броят на хибридите в моделната гама на обновената "петица" трябва да се увеличи.

Очаква се BMW официално да декласифицира обновеното семейство до края на месеца, а обновеното 5er ще се появи на пазара или до края на годината, или в началото на следващата. Съответно можем да очакваме появата на седана у нас едва през пролетта на 2021 година.

Поставете оценка:
Оценка 4 от 15 гласа.

Свързани новини

  • BMW пуска нов флагман - X8

    Появиха се снимки от тестове на камуфлажен прототип, за който се твърди, че е на новия кросоувър BMW X8. Иновацията ще се превърне в новия флагман на ...
    08.10.2020
    11 507
    23