Отидете към основна версия

44 344 37

Зъболекар купи най-бързата кола в света

  • ssc tuatara-
  • рекорд-
  • зъболекар

Ураганът SSC Tuatara, който наскоро постави световен рекорд за скорост, вече има нов собственик. Любопитно е още, че рекордът е направен с разрешението на собственика, който е капарирал колата преди това.

Първата SSC ​​Tuatara е закупена от известния американски детски стоматолог, бизнесмен и филантроп Лари Каплин, съобщава Autoblog. Колата му струва 1.6 милиона долара. В гаража си Лари Каплин има SSC ​​Ultimare Aero, който също е поставял рекорди неведнъж и точно поради тази причина от компанията са му предложили да купи новия модел.

Но при условие, че колата му се използва в тестовите изпитания за поставяне на нов световен рекорд за скорост. Като цяло Лари Каплин обича активно да експлоатира суперавтомобили.

Той има навъртяни 178 000 км с Lamborghini и 90 000 км с Ford GT. Сега лекарят ще използва записа с рекорда на SSC ​​Tuatara за благотворителни цели. С официалния рекорд от 316 мили в час (508 км/ч), Лари Каплин стартира инициатива за набиране на 316 000 долара за своята благотворителна фондация CF.

Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 53 гласа.

Свързани новини