Отидете към основна версия

17 042 18

Откриха мафиотска Alfetta в... Москва

  • alfa romeo-
  • alfetta-
  • carrozzeria marazzi-
  • мафия-
  • брониран автомобил

Популярно сред италианските мафиоти бронирано Alfa Romeo гние в двор на кооперация в северната част на Москва, разказва автомобилният журналист Никита Ситников в Instagram. Как точно кремавата Alfetta се е озовала в руската столица е пълна мистерия. Без отговор остава и въпросът как моделът, известен с кошмарната си антикорозионна защита, изобщо е оцелял толкова години на открито в условията на руските зими.

Мафиотската Alfa е доработена от италианската компания Carrozzeria Marazzi и тежи 600 кг повече от стандартния модел. Под външните панели на каросерията са монтирани допълнителни листове дебела ламарина, която издържа на обстрел с пистолет 45-и калибър, а заводските стъкла са сменени с дебели стъклопакети.

"Алфетата" разполага също с пожарогасителна система, интерком за комуникация между пътниците и водача, а гумите са от типа Run Flat. Увеличеното тегло явно не е притеснявало инженерите на Carrozzeria Marazzi, тъй като заводският 2.0-литров двигател с мощност 122 к.с. и 175 Нм не е форсиран и работи със стандартната петстепенна ръчна предавателна кутия.

Според местни жители допреди 10-ина години крайно нетипичната за Москва Alfetta 2000 Blindata все още се е движела из града, но в момента изглежда изоставена. През пролетта подобен брониран седан в много добро състояние бе продаден в Щатите за близо $12 000.

Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 27 гласа.

Свързани новини