Отидете към основна версия

7 812 33

Напук на тенденциите, Ferrari никога няма да прави електромобили

  • ferrari-
  • електромобили-
  • бъдеще

Изпълнителният директор на Ferrari е уверен, че марката няма да разчита изцяло на електричество, поне докато е жив

Италианският производител на спортни и състезателни автомобили Ferrari едва ли някога ще премине изцяло на електрически автомобили. Това мнение на 65-годишния ръководител на компанията Луис Камилери бе цитирано от портала Carscoop, а босът на Скудерията е заявил това пред инвеститорите на марката, като е казал още, че докато е жив, Ferrari няма да започне да прави електромобили.

Според изданието Камилери е бил силно скептичен към "електрическото" бъдеще на Ferrari по време на целия разговор с инвеститорите. Той отбелязва, че не само не вижда пълен преход към производството на електрически превозни средства, но също така не смята, че Ferrari ще получи поне половината от печалбите от това.

През декември 2019 г. шефът на Ferrari заяви, че марката определено няма да пусне изцяло електрическа кола поне до 2025 година. Според него електрическите батерии все още не са достигнали необходимото ниво на безопасност и вместо да премине към електрически автомобили, компанията ще обърне внимание на хибридите.

Днес в моделната линия на Ferrari има хибриден SF90 Stradale, способен да достигне скорост до 340 км/ч и ускорение до 100 км/ч за 2.5 секунди. Този суперавтомобил е оборудван със силов тракт с мощност 1 000 к.с. Плановете на Ferrari обаче са в разрез с тези на основните автомобилни производители.

Така например японската компания Nissan планира да спре продажбите на автомобили с двигател с вътрешно горене в Китай след пет години, а британският Aston Martin иска да получи 20% от печалбите от електрически автомобили до 2024 година. Volkswagen също постепенно иска да премине към пълна електрификация.

Шведската Volvo Cars също инвестира в собствения си дизайн и разработване на електрически двигатели, за да изгражда чисто електрически превозни средства в бъдеще, докато базираната в Обединеното кралство Bentley представи план за развитие, който напълно ще премине към електрически автомобили до 2030 г.

Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 22 гласа.

Свързани новини