Отидете към основна версия

9 845 42

Dacia показа голямо SUV

  • dacia-
  • bigster

На мащабна пресконференция, посветена на стратегията за развитието на Groupe Renault, румънската марка Dacia представи изцяло нов кросоувър от клас C. Засега Bigster е само концепт, а серийната версия се очаква през 2025 г.

Новото румънско SUV е дълго 4.6 метра, което го прави близък по габарити с Toyota RAV4 и Volkswagen Tiguan. Дизайнерите на Dacia описват външността му като "проста", "надеждна" и "съвременна, но неподвластна на времето".

Bigster има масивни калници, агресивни брони, релефен капак и оригинална форма на задните колонки на покрива. Фаровете доразвиват Y-образната концепция в новите Sandero и Logan. Технически характеристики не се съобщават.

От Dacia обещават серийният Bigster да струва колкото кросоувърите от по-ниския клас B. Така моделът ще съответства на имиджа на марката, продаваща прости, функционални и евтини автомобили.

Bigster ще се оборудва както с традиционни двигатели с вътрешно горене, така и с хибридни силови установки. Все още не е ясно на каква платформа ще бъде построен, но според оповестената стратегия за бъдещото развитие на Groupe Renault през 2025 г. Dacia и Lada ще се слеят в бизнес подразделение с единна платформа - архитектурата CMF-B, която вече лежи в основата на Logan и Sandero.

Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 27 гласа.

Свързани новини