Отидете към основна версия

7 832 23

АвтоВАЗ публикува първо изображение на бъдещата Niva

  • автоваз-
  • lada-
  • niva-
  • vision niva-
  • dacia

Часове след новината, че Niva ще се превърне в цяло моделно семейство, АвтоВАЗ разпространи първото изображение на третия всъдеход от гамата. На пресконференция на Groupe Renault бе обявено, че наследникът на класическия ВАЗ-2121 ще бъде представен през 2024 г.

Серийната версия най-вероятно ще се отличава от показаната в кратко видео Lada Niva Vision. Във Външността на концепта обаче безпогрешно се долавят характерните черти на всъдехода, който съвсем наскоро си върна оригиналното название - ръбести форми, къс преден надвес, правоъгълна радиаторна решетка, вентилационни отвори на задните колонки на покрива и мигачи над фаровете. Актуалният X-дизайн на Lada остава в миналото.

Третата Niva ще се произвежда с два типа каросерии. Автомобилът ще бъде построен на платформата CMF-B и ще се продава не само в Русия, а и зад граница.

Новата Niva ще стане един от четирите изцяло нови модела на Lada, които ще атакуват пазара до 2025 г. За два от тях все още няма никаква информация, а за третия вече се знае, че ще бъде голямо SUV от клас (най-вероятно руска версия на Dacia Bigster).

Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 20 гласа.

Свързани новини

  • Dacia показа голямо SUV

    На мащабна пресконференция, посветена на стратегията за развитието на Groupe Renault, румънската марка Dacia представи изцяло нов кросоувър от клас C. ...
    14.01.2021
    9 873
    42
  • Ще има и трети модел на Lada Niva

    Оливие Морн, изпълнителен вицепрезидент на АвтоВАЗ по продажбите и маркетинга, официално потвърди, че занапред Niva ще се превърне във семейство от ня ...
    14.01.2021
    6 836
    20