Отидете към основна версия

11 360 24

Знаете ли кое е общото между автобус МАЗ и Lamborghini Diablo?

  • прилики

Навършиха се 30 години от първата поява на легендарното Lamborghini Diablo и по този повод си спомнихме един интересен факт. Знаете ли, че известният суперавтомобил има общи части с беларуския автобус МАЗ?

Не, това не е шега - говорим за характерните кръгли задни светлини. Задната оптика и при двете превозни средства е Hella 964 169, първоначално е проектирана като универсална и инсталирана на много различни превозни средства.

Diablo я получава в една от последните си версии. По-специално, точно същите светлини все още се монтират на автобусите и тролейбусите на МАЗ, движещи се и днес в Русия и в много от бившите съветски републики.

Между другото, Lamborghini Diablo не е единственият суперавтомобил, който получава фарове Hella 964 169. Pagani Zonda, Saleen S7 и Spyker C8 също са оборудвани с тях. Да, дори производителите на суперавтомобили знаят как да пестят пари.

Между другото, предната оптика на култовото Lamborghini Diablo при някои от версиите, също не е уникална. В този случай донор е спортният автомобил Nissan 300 ZX.

Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 23 гласа.

Свързани новини