Отидете към основна версия

16 885 40

Skoda представи следващата Octavia

  • skoda

 

Чешката компания Skoda направи т.нар. закрита презентация на новата си Octavia. Това стана в щабквартирата на марката в Млада Болеслав. Както се вижда от снимките следващата генерация вече е изпълнена в новия корпоративен дизайн на марката.
 
Още нещо интересно е, че Oktavia е изградена на изцяло новата платформа на VW, която се нарича Modularer Querbaukasten (MQB). На тази база вече се предлагат на пазара моделите Audi A3 и Volkswagen Golf. Благодарение на MQB са увеличени и размерите на Octavia.
Автомобилът е нараснал с 90 мм, а междуосието е станало по-голямо със 108 мм. Първоначално новото поколение ще се предлага с пет двигателя. Най-слабият ще е бензинов с обем 1.2 литра. Този агрегат е снабден с турбо компресор, а мощността му е 105 к.с.
Другите два бензинови мотора ще са с работен обем от 1.4 (140 к.с.) и 1.8 литра. Дизеловите двигатели ще са два - 1.6-литров (105 к.с.) и по-мощен с работен обем 2.0 литра и мощност 150 к.с. Другата новост ще е значително обогатеното допълнително оборудване.
 
По-интересни части от него представляват опционната въздушна възглавница за коленете на водача, активният преден капак, който при евентуален удар с пешеходец се повдига и помага за намаляване на травмите, както и множеството електронни помощници.
Официалната публична премиера на изцяло новата Skoda Octavia ще се състои през месец март следващата година, като събитието ще се случи в рамките на ежегодното автомобилно изложение в швейцарския град Женева.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Шест нови модела Skoda през 2013-а

    Чешката компания Skoda обяви официално, че през 2013 година ще пусне на пазара шест нови автомобила. Някои от тях са ни добре известни, а за остана ...
    07.01.2013
    34 465
    50