Last news in Fakti

12 Декември, 2012 10:16 16 875 40

Skoda представи следващата Octavia

  • skoda

 

Чешката компания Skoda направи т.нар. закрита презентация на новата си Octavia. Това стана в щабквартирата на марката в Млада Болеслав. Както се вижда от снимките следващата генерация вече е изпълнена в новия корпоративен дизайн на марката.
 
Още нещо интересно е, че Oktavia е изградена на изцяло новата платформа на VW, която се нарича Modularer Querbaukasten (MQB). На тази база вече се предлагат на пазара моделите Audi A3 и Volkswagen Golf. Благодарение на MQB са увеличени и размерите на Octavia.
Автомобилът е нараснал с 90 мм, а междуосието е станало по-голямо със 108 мм. Първоначално новото поколение ще се предлага с пет двигателя. Най-слабият ще е бензинов с обем 1.2 литра. Този агрегат е снабден с турбо компресор, а мощността му е 105 к.с.
Другите два бензинови мотора ще са с работен обем от 1.4 (140 к.с.) и 1.8 литра. Дизеловите двигатели ще са два - 1.6-литров (105 к.с.) и по-мощен с работен обем 2.0 литра и мощност 150 к.с. Другата новост ще е значително обогатеното допълнително оборудване.
 
По-интересни части от него представляват опционната въздушна възглавница за коленете на водача, активният преден капак, който при евентуален удар с пешеходец се повдига и помага за намаляване на травмите, както и множеството електронни помощници.
Официалната публична премиера на изцяло новата Skoda Octavia ще се състои през месец март следващата година, като събитието ще се случи в рамките на ежегодното автомобилно изложение в швейцарския град Женева.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 аз

    2 1 Отговор
    пръчка
  • 2 пръчка

    1 1 Отговор
    си ти..
  • 3 препатил

    4 2 Отговор
    Най-доброто от ВАГ,но все пак ВАГ,т.е. боклук.Интересно ми е дали са оправили тракащите пластмаси в купето?На нова кола да ти тракат и скърцат пластмасите е неприемливо според мен,а в сервиза да не могат да го оправят проблема и да казват,че всичките били така.За детските болести на групата,като двигател,СК,окачване,турбо и електроника да не споменавам,че там е мътна и кървава.Единствено музикалната система Кантон е много добра,но е слагам след BOSE и JBL.

    Коментиран от #5

  • 4 Дидо

    1 3 Отговор
    Браво, колата е без конкуренция за класа си .
    Купувате си кола като Audi A4, но на по-ниска цена .

    За съжаление 90 % от българите няма да могат да си я позволят и ще пишат простотии за колата .

    То гроздето все кисело..................
  • 5 палача

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "препатил":

    Ти май си карал нова кола от тази група преди 25-30 години, а?:) Как ги нареди само - "двигател, СК, окачване, турбо и електроника" били "мътна и кървава" - да не си се разсейвал като си слушал да ти разказва за колата някой, на чийто приятел познат е карал такава кола за малко?! Хайде с електрониката всички коли имат проблеми и може да се предположи, че и ВАГ групата ще има от време на време. Но специално Шкода по налична вече статистика дефектират по-рядко от оригинала Фолксваген - да не говорим за Туран, който бе нещо като провал на марката по отношение на всичките неща които си изредил. Но за Шкода - непрекъснато разпитвам таксиджиите (щот само такива коли си поръчвам), едва ли и един на 100 ще се намери да е недоволен - непрекъснато се хвалят двигателите, СК, окачването и разхода. А и като издържливост са добре - има на по над 500000 км, които още вървят и вътре е много по-добре отколкото в повечето други модели таксита. За музиката - пак се изказа - ми кво плащаш, че да го сравняваш с BOSE и JBL?!
  • 6 bqs

    1 0 Отговор
    На външен вид си личи, че някой недостатъци са коригирани спрямо предишната. А вътре е неочаквано добре изпипано. Предполагам, че изпълнението на модела от снимката е на Laurin & Klement. Да не кажа, че ми харесва повече дори от новия пасат. 9/10
  • 7 гост123

    1 1 Отговор
    За пластмасите съм съгласен, както и за обясненията в сервизите по повод гаранционни автомобили обслужвани задължително при тях - наблюденията са ми за Суперба, но то е същото - проблема - по 1 литър масло на 100 км., играещи обороти на студено сутрин докато загрее - решението - след 4 посещения в сервиза - нов двигател и отново люлеещи обороти - обяснението за оборотите - всички са така! Иначе не са лоши колици, евтини са, а болежките ги имат и скъпите им побратими, за което човек може повече да го яд - уж по-скъпо, а пак проблеми!
  • 8 optimista

    0 1 Отговор
    ХОРА НЕСЕ КАРАЙТЕ ИМА САМО ЕДНА МАРКА И ТОВА Е МЕРЦЕДЕС И ВСИЧКО ОСТАНАЛО МАНИ Я ТАЯ ШКОДА СМЕШНА НЕ Е ЛОША АМА Е ГОЛА ПУШКА БАШ ПРЪЧКА

    Коментиран от #11

  • 9 Ситроен

    4 1 Отговор
    Колата много ми харесва. Шкода е единствената марка за мен от групата ВАГ, която си заслужава парите.
  • 10 Средностатистически

    1 1 Отговор
    Аа, че какво й е!? Стилна.
  • 11 Гост

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "optimista":

    Мерцедес е ПОСРЕДСТВЕНА марка вече.Не лоша просто ПОСРЕДСТВЕНА.

    Коментиран от #25

  • 12 Собственик на О2

    1 0 Отговор
    В момента карам Октавия 2, изключително съм доволен, сменял съм само консумативи до момента. Наистина са много добри автомобили. А като гледам тази новата на снимката - КРАСОТА ! Следващия ми автомобил също ще е Шкода Октавия.
  • 13 iiiiiii!!!!!!!!

    0 1 Отговор
    Отвънка ми идва грозна
  • 14 кик

    2 1 Отговор
    ко не ви харесва бе ? кадетит дето ги имате по убавили са ?
  • 15 тх-ранец

    0 1 Отговор
    Ай нямат двигатели с под 100 коня което ще рече, че след 20 години няма да има смисъл да се взема заради данъка. :D
  • 16 Шкода фен

    0 1 Отговор
    Много си хубава Октавията, ама как не им дойде акъла да пипнат поне мако решетката , тая грозития разваля прекрасното впечатление от колата.
  • 17 SKODA

    1 0 Отговор
    tova 4e ne mojete da si q pozvolite ne ozna4ava 4e e losha SIMPLE CREVER!!!
  • 18 tupalka

    1 0 Отговор
    много красива октавия, както преди мен казаха по-готина е и от последния пасат
  • 19 БУМЕР КАМОР

    0 1 Отговор
    vag sa kenef audi nai golemiq
  • 20 Георги Георгиев

    0 1 Отговор
    Ae pi4,audi ne sa li ot vag grupata i te?

    Коментиран от #21, #40

  • 21 Maurice

    1 0 Отговор

    До коментар #20 от "Георги Георгиев":

    Ти май не разбра правилно. ПУБЕР КАМОР имаше на предвид,че Ауди е най-големият кенеф от ВАГ. Но той си е такъв. 16 годишен от някое малко градче,който е видял 316 Е36 с газова инжекция и диодна лента под фаровете и е получил ерекция. Нормално е този да няма добро мнение за ВАГ,след като половината тук .ерат под всяка статия за тях. Интересно какво мислят хората,които отиват в представителствените магазини и си купуват нови автомобили ВАГ. Не знам какво иска бъхливия бълХарин,когато си купи 10-15 годишен автомобил,преминал всички експлоатационни норми,преживял 2-3 сериозни катастрофи??

    Коментиран от #23, #24, #34

  • 22 гостенин

    0 1 Отговор
    Всичките са кенефи, но това е най-малкия кенеф на ВАГ. Ако си избирате външна тоалетна за малко пари това е решението.
    Таксиджиите отдавна преминаха на други марки, откатно се опариха с тези пръчки. Естествено е като се качиш на такси шофера да ти разказва лакърдии колко е хубава колата, за да може другия път пак да си при него. Елементарна логика, но не и за елементарни хора.
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 БУМЕР КАМОР

    0 1 Отговор

    До коментар #21 от "Maurice":

    skoda sa kenef
  • 25 Пича

    3 1 Отговор

    До коментар #11 от "Гост":

    Поредния чешки боклук. Абе пич ти някога сядал ли си в МАЕРЦЕДЕС? Егати и просташкия коментар.

    Коментиран от #26, #27, #32, #33

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 ВИП АМГ

    3 1 Отговор

    До коментар #25 от "Пича":

    scoda e palen kenef

    Коментиран от #36

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Mero

    0 1 Отговор
    А бе хубави са Шкодичките. Все пак са и от семейството на Фолксваген. Откакто Фолксваген купи Шкода,всички модели на Шкода ми харесват харесват като дизайн с изключение на първата Фабия и първия Супърб.
  • 30 ???

    1 0 Отговор
    Отзад е като А6
  • 31 bivsh_bakshish

    0 0 Отговор
    ТО ГРОЗДЕТО Е КИСЕЛО КАЗАЛА ЛИСИЦАТА КАТО НЕ МОГЛА ДА СТИГНЕ ГРОЗДЕТО .ТО И ХОРАТА КОИТО ПРАВЯТ НЕГАТИВНИ ИЗКАЗВАНИЯ ЕДВА ЛИ СА КАРАЛИ ШКОДА НО ИНАЧЕ ИМАТ МНЕНИЕ ЗА МАРКАТА.АЗ ЛИЧНО КАРАМ ВТОРА ШКОДА И ВСИЧКИТЕ МИ ПОЗНАТИ КУПИЛИ СИ ТАЗИ МАРКА СА МНОГО ДОВОЛНИ .
  • 32 БУМЕР КАМОР

    0 0 Отговор

    До коментар #25 от "Пича":

  • 33 ВИП АМГ

    0 0 Отговор

    До коментар #25 от "Пича":

  • 34 Иван Иванов

    1 0 Отговор

    До коментар #21 от "Maurice":

    Дааа колега много си прав. Точно заради това всички плюят ВАГ, защото някой си им казал, че много се разваляли и пр. ДА развалят се, но защо става така, отговора е много прост.: Всяка кола иска да се поддържа, да се направи основен ремонт на определени километри и пр. И какво става отиваш ти да си купиш една кола продават ти е на 180000км и си казваш е бива, е бива ама тя е върната от 500000, и общо взето ти взимаш кола, която е за основен ремонт, сменяш и ролки, ремъци, и после ти се разваля, а ти се чудиш защо така. Сериозно трябва да стегнат търговците и да ги контролират, да не правят врътки. Лично аз си купих скоро един Пасат 2000г, с прословутия 2.5тди (адски много се разваля), реших да я купя въпреки това. Отивам аз в хаас да кажат бива ли я. Приемчика още от врата: "Човек много кофти кола си си купил", аз му викам амм как гледай на 200хил км, и той да ама са я върнали от половин мил на 200хил. Вика дай да видим талона да я проверим все пак де. Проверява и каза: не мога да повярвам за първи път виждам такава кола, на която да не е върнат километража, и ми показа, че е минала преглед преди 6месеца в техен сервиз в Швейцария, и че е била на 195хил км. Каза че ремъците са сменени на 120хил, и че трябва да ги сменя на 240. И така и не ги и смених, а проблем с колата за сега нямам. В момента съм на 234хил и мисля да направя ремонта скоро. Просто в тъпата ни държава трябва да се молиш да попаднеш на свестен търговец.
  • 35 СЪДРУЖНИК

    1 1 Отговор
    ТЕЗИ КОЛИ СА ЗА ХОРА БЕЗ ПАРИ И ВЪЗМОЖНОСТИ,НЕ КАТО МЕН И МОЯ СЪДРУЖНИК!НИЕ С НАШЕТО АМГ СМЕ МНОГО ДОВОЛНИ И СИ ПУШИМ ПУРИ В НЕГО ПО ЦЯЛ ДЕН!СТЕГНЕТЕ СЕ И ПЕЧЕЛЕТЕ ПАРИ ЗА ДА НЕ КАРАТЕ ТАКИВА КОФРАЖИ И ГОТИНИТЕ МАЦКИ ДА ВИ СЕ СМЕЯТ ПО УЛИЦИТЕ!
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 scoda men

    1 0 Отговор
    до ПИЧА,пич ти си голяма работа,голям пич ,ама без първата буква
  • 38 БУМЕР КАМОР

    0 1 Отговор
    scoda sa kenef

    Коментиран от #39

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 гошо от село

    0 0 Отговор

    До коментар #20 от "Георги Георгиев":

    истината за ваг е една най-лошата кола.ште погребе и теб и децата ти.моята е на 24 години. и не знам на колко хиляди.това нешто наистина е желязно