Отидете към основна версия

5 942 16

Хибридният AMG GT 73 ще предлага над 800 конски сили

  • mercedes-benz-
  • amg gt-
  • amg gt63s-
  • amg gt 73

Очаква се ускорението до 100км/ч да отнема по-малко от 3 секунди

Снимки: Mercedes

Mercedes-AMG GT 4 Door е на пазара вече 3 години, но изглежда че от германската компания все още има какво да покажат. До момента най-мощната версия, която излиза от завода на Mercedes разполага с 4.0-литров бензинов осмак с две турбини и 639 конски сили. Въртящият момент достига 900 нютон метра, а ускорението от 0 до 100км/ч отнема едва 3.2 секунди.

През тези три години се появиха много различни тунинг компании, които даваха повече коне за четиривратото купе, но ето че най-накрая и от Mercedes ще покажат още по-силна версия на най-мощната си серийна кола.

Новият индекс 73 в името на AMG GT 73 за съжаление не показва наличието на 7.3-литров двигател, но вече свикнахме с това. Той отбелязва хибридно задвижване и ще бъде използван и в бъдещите модели на марката.

Промените спрямо стандартното AMG GT63 S не са особено видими на пръв поглед, но включват различна предна броня, по-леки джанти и различен заден дифузьор. Най-лесно ще познаете хибридната версия по емблемата на предния калник, която гласи “V8 Biturbo E Performance”, вместо досегашното „V8 Biturbo 4Matic+“.

За радост на феновете, осмака няма да бъде заменен от по-малък двигател, но пък ще работи заедно с електромотор. Очаква се максималната мощност да бъде над 800 конски сили, а ускорението до 100км/ч. да отнема по-малко от 3 секунди.

Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 9 гласа.

Свързани новини