Отидете към основна версия

10 010 27

Кен Блок замени Ford с Skoda

  • ken block-
  • skoda-
  • fabia-
  • r5

Американецът ще се състезава с Skoda Fabia R5 + през тази година

Снимки: Ken Block/Facebook

След като преди два месеца Кен Блок официално обяви, че е свободен агент след близо 11 годишно партньорство с Ford Performance, ето че пилотът каза с какво ще се подвизава през тази година. Въпреки, че марката не е много позната в САЩ, Блок реши да заложи на Skoda Fabia R5 +, която той описва като звяр.

Това определение е подходящо за Fabia-та, според него, след като колата е най-успешната в R5 категорията със 1170 международни победи. Рали-пилотът споменава още, че е Skoda-та си прилича доста с Fiesta R5 с която той спечели едно от последните си състезания в Барбадос и това е друга причина поради която тя е негов избор.

Не се споменава нищо за техническите спецификации на автомобила, а най-вероятно те ще се различават от тези които са одобрени от FIA, тъй като Американската Рали Асоциация (ARA) не се води от решенията на FIA.

Въпреки това, ще споменем спецификациите на Fabia-та. Тя излиза от завода с 1.6-литров бензинов мотор с максимална мощност от 290 конски сили и максимален въртящ момент от 425 нютон метра. Задвижването е на четирите колела, а скоростната кутия е секвенциална механична с 5 предавки. Най-вероятно ще видим някои промени, но повече информация ще разберем в следващите седмици, когато Кен Блок и Алекс Гезомино ще се включат в първото си официално състезание с новата машина.

Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 5 гласа.

Свързани новини