Отидете към основна версия

6 241 8

Кен Блок разпродава колекцията си от мощни Ford-ове

  • кен блок-
  • ford-
  • skoda

Три от колите ще напуснат гаража на известния пилот

След като преди няколко седмици ви информирахме за новия автомобил с който Кен Блок ще се състезава през 2021 година, ето че популярният рали-пилот разпродава част от най-известните си автомобили използвани през годините. Още миналата година, Блок съобщи за прекратяване на 10-годишното партньорство между него и Ford и не много изненадващо, колите които се продават са именно от тази марка.

Първият от тях е Ford Fiesta от 2011 година, специално преработен за третото Gymkhana видео. То е едно от най-гледаните видеа и на практика поставя началото на по-известните клипове от поредицата. Fiestа-та е със специално изработени раздувки, преработено окачване и различен двигател, който генерира максимална мощност от 600 конски сили и задвижване на четирите колела.

По-новата Fiesta от 2013 година също попада в списъка за продажба, като този автомобил взима участие в повече клипове на Блок, като дори се изправя срещу болид от Формула 1, шофиран от Луис Хамилтън. Заедно с този Ford, Кен Блок постига и първата си победа в Световния Рали крос шампионат.

Третият Ford е доста по-скромен на външен вид с матова черна боя, гланцови елементи и бели джанти, но пък не се отнася същото и за двигателя. След редица ъпгрейди, лимитираният в 200 бройки RS200, достига мощност от над 700 конски сили. Автомобила от 1976 година също е претърпял доста промени по окачването, интериора и външния вид.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 5 гласа.

Свързани новини

  • Кен Блок замени Ford с Skoda

    След като преди два месеца Кен Блок официално обяви, че е свободен агент след близо 11 годишно партньорство с Ford Performance, ето че пилотът каза с ...
    19.03.2021
    9 975
    27