Отидете към основна версия

7 659 17

Запознайте се с Grand! Но не Cherokee, а... Duster

  • dacia-
  • duster-
  • grand

Снимките, направени в Румъния, бяха разпространени в интернет пространството. От кадрите се виждат прототипите на седемместната версия на Dacia Duster, които са покрити с лек камуфлаж. Очаква се по-голямата версия на SUV-то да получи приставката Grand и да бъде представена преди края на тази година.

Проектът Dacia Duster със седем места съществува от 2017 година. Досега обаче румънската компания не е пуснала подобна модификация. Вероятно създаването на прототипа на модела е повлияно от повишената популярност на кросоувърите. В допълнение, Dacia Lodgy MPV напусна моделната гама на марката.

Dacia Duster Grand ще получи удължено междуосие, благодарение на което размерите на модела ще бъдат с дължина 4 500 милиметра. Освен това инженерите са увеличили задния надвес на автомобила, така че пътниците от третия ред ще могат да разчитат на удобни места за сядане. Всъщност седемместният Duster ще бъде нещо като кросоувър-комби, оборудвано с вертикални задни светлини.

Гамата двигатели на удължения Duster ще включва, познатият от стандартния Duster 1,5-литров дизелов двигател с мощност 110 конски сили, както и 1,3-литров бензинов турбо двигател със 150 конски сили. В допълнение, за Grand-версията може да бъде предложен еднолитров турбо трицилиндров мотор, с мощност от 100 конски сили. Комби-кросоувърът ще бъде оборудван с 6-степенна "механика" или с вариатор.

Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 13 гласа.

Свързани новини