Отидете към основна версия

7 760 61

4х4 и за Golf VII

  • volkswagen golf vii

Съдейки по шпионските фотографии, специалистите са на мнение, че Volkswagen вече е започнал реални пътни тестове на новото седмо поколение на модела Golf. На този етап автомобилът е "облечен" в старата каросерия, но под нея се крият изцяло нови възли и агрегати.

Седмата генерация на Golf ще е изградена на напълно нова платформа, от която най-много ще се облагодетелства салонът. Той ще е значитлно по-просторен, мястото за краката на пасажерите отзад ще е по-голямо, а багажното пространство ще се конкурира с това на Ford Focus и Renault Megane.

Що се отнася до двигателната гама, новите турбомотори от серията TSI най-вероятно ще останат без изменение. Очаква се и появата на хибриден Golf, както и на изцяло електрически. Последният ще получи наименованието e_BlueMotion. Дизелите с обем 1.6 и 2.0 литра също ще останат в гамата.

Базовият вариант на новото поколение ще се предлага с предно предаване и шестстепенна механична скоростна кутия. По-интересна ще е топ версията. Тя ще бъде оборудвана със седемстепенна DSG трансмисия, която ще предава въртащия момент и на четирите колела.

Ако се вгледате внимателно в снимка 1, ще забележите малка камера в предната част на автомобила. Именно тя ще е част от допълнителна система, която ще помага на водача по време на т.нар. "скоростен режим".

С появата на Golf VII и респективно на платформата MQB се очаква и представяне на новите Scirocco, Golf Plus и Touran. Следващата генерация на Golf ще дебютира през пролетта на 2012 година в Женева. Продажбите ще стартират шест месеца по-късно.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини