Отидете към основна версия

7 244 9

Това е Toyota Corolla Cross

  • toyota-
  • corolla-
  • cross

Автомобилът има задвижване на четирите колела и нов двигател

Toyota разсекрети мистериозен кросоувър, който от много време анонсира с разни тийзъри. Иновацията представлява класическо SUV, но се нарича Corolla Cross. За момента колата е само за северноамериканския пазар, Този модел вече се продава в няколко други страни, но американската версия има някои важни спецификации.

Основното различие е системата за задвижване на всички колела. Тази модификация на Corolla Cross е оборудвана и с многозвенно окачване. На американските клиенти ще се предлага и версия на кросоувъра с предно предаване.

Американската Toyota Corolla Cross е оборудвана с двулитров двигател Dynamic Force. Мощността на агрегата е 171 к.с., а пиковият момент е 203 Нм. Двигателят работи съвместно с вариаторна трансмисия Direct Shift.

На други пазари двигателната гама е представена от 1,8-литров бензинов атмосферен мотор с мощност 140 к.с. (175 Нм въртящ момент), работещ също с вариатор. Освен това кросоувърът се предлага с хибриден силов агрегат, състоящ се от бензинов двигател със 100 конски сили, електрически мотор и батерия.

Автомобилът ще се произвежда в завода на Mazda и Toyota в Алабама. Началото на производството е планирано за края на годината. Все още не са известни цените за новия продукт. Corolla Cross може да се появи и в Европа.

Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 9 гласа.

Свързани новини