Отидете към основна версия

4 556 13

Ето кои са най-красивите BMW-та според бивш дизайнер на марката

  • bmw-
  • дизайн

Франк Стивънсън споделя мнението си за три любими модела

В последно време дизайнът на новите BMW-та е едно от най-коментираните неща покрай тях и дори взима превес над техническите характеристики и поведението на баварските машини. Един от бившите дизайнери на марката, Франк Стивънсън, споделя кои са трите любими негови модела от гледна точка на външен вид и дизайнерски решения.

На първо място в неговия списък се нарежда класическото BMW M1, още познато като първата М Performance кола. Суперавтомобилът със средноразположен двигател е дело на легендарния Джорджето Джуджаро, който е отговорен за доста красиви модели през 80-те и 90-те години на миналия век.

Следващото купе в списъка на Стивънсън е BMW E9. Моделът се появява в края на 60-те години на миналия век, като отговорен за дизайна му е Вилхелм Хофмайстер. Именно с този модел се ражда и така наречената извивка на Хофмайстер, която може да се намери при по-голямата част от моделите на марката.

Последният автомобил в списъка също е класически и доста рядък. Моделът 507 Roadster се произвежда от средата до края на 50-те години, като неговият главен дизайнер е Албрехт фон Гьорц. Поради краткия период на производство и малкото продадени бройки, моделът е един от най-редките и желаните в днешни дни.

Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 17 гласа.

Свързани новини