Отидете към основна версия

6 237 7

Mercedes обнови AMG GT 4-Door Coupe за 2022 година

  • mercedes-
  • amg-
  • gt-
  • gt 4 door

Промените са малко и трудно забележими

Снимки: Mercedes

Mercedes обнови четиривратата версия на AMG GT за моделната 2022 година, като модела получава доста промени, но пък те са трудно забележими на пръв поглед и няма да сме изненадани ако не откриете повечето от тях. Въпреки това, можем да отбележим, че са сведени до екстериора, интериора и задвижването на спортното купе с четири врати.

Външно новостите са сведени до лека промяна във формите на броните и светлините, както и добавянето на няколко нови цвята, които може да видите на снимките. Джанти в размер от 20 и 21 цола с различен дизайн също могат да бъдат поръчани, както и да бъдат съчетани с червени спирачни апарати при всички двигатели. Хром пакет вече е наличен за всички модели, независимо от задвижването, а карбонови елементи в екстериора вече са налични и за AMG GT 53.

В интериора най-голямата промяна е пред водача, където можем да открием новия волан на марката, който вече видяхме при новата S-Klasse и E-Klasse със съответните AMG бутони за промяна на режимите на шофиране. В задната част можем да открием и нови седалки, които позволяват място за 3 души, увеличавайки общия капацитет на колата до 5 души.

Що се отнася до задвижването, под капака на базовата версия можем да открием 3.0-литров редови шестак с 367 конски сили и 500 нютон метра, които се предават до четирите колела, посредством автоматична трансмисия с 9 предавки. Ускорението от 0 до 100км/ч отнема около 5 секунди, а максималната скорост е ограничена на 269кмч/ч.

При по-мощният вариант GT53 можем да открием същия 3.0-литров мотор, но с 435 конски сили и 520 нютон метра въртящ момент, които позволяват ускорение от 0 до 100км/ч за малко над 4.5 секунди и максимална скорост от 280кмч/. И при двата варианта окачването е подобрено за максимално добро поведение при различни условия.

Очаква се съвсем скоро от марката да представят и вариантите с V8 под капака, а също така и новите хибридни задвижвания, които ще позволяват максимална мощност от над 800 конски сили и ускорение от 0 до 100км/ч за 3 секунди.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 9 гласа.

Свързани новини

  • Запознайте се с Mercedes CLS Limited Edition

    От Mercedes излезнаха с недотам приятни новини за феновете си зад Океана, заявявайки, че по-мощният AMG CLS 53 няма да се предлага в САЩ, а на пазара ...
    13.06.2021
    7 225
    22
  • Mansory сe погрижи за новата S-Klasse

    Mansory e компания за тунинг, която през годините ни е показвала доста смели решения за различен вид скъпи автомобили, като например Rolls-Royce Culli ...
    31.05.2021
    6 806
    11